İstiklal İlkokulu

Vizyon: Öğrencilerimizin yeteneklerini fark ettiği yeteneklerini geliştirdiği, geliştirdikçe başarılı ve mutlu olduğu bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Türk Milli Eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, kendine güvenen, kendini ifade edebilen, kendisi ile ve çevresiyle barışık nesiller yetiştirebilen, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp eğitim öğretim hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz.

Başarılar: 2012-2013 Eğitim öğretim yılında okulumuz öğrencileri(Ortaokul-İlkokul) il çapında yapılan kazanım ölçme sınavlarında ilçe çapında ilk 3 sırayı alan öğrencilerimiz, il çapında ilk 200 – 300 giren öğrencilerimiz olmuştur. 2013 yılında yapılan SBS sonuçlarına göre; 1 öğrencimiz Kütahya Sosyal Bilimler Lisesini, 2 öğrenci Altıntaş İTO Ş. Süleyman Turan A.Ö.Lisesini, 3 Öğrenci Anadolu Lisesini, 8 Öğrenci de çeşitli Meslek Liselerini kazanmıştır. 2013 yılında yapılan Parasız yatılılık ve Bursluluk sınavında 6. sınıf öğrencilerimizden 1 öğrenci başarılı olmuş ve bursluluk tercihini kazanmıştır. İstiklal İlkokulu –Ortaokulu, İlköğretim Okulu-olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verilmektedir. Her yıl yapılan İlçe çapındaki İlköğretim –Ortaokul -İlkokullar arasındaki kros ve futbol müsabakalarına katılmakta en son 2012-2013 Öğretim Yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen Halı saha turnuvasında 5-6. Sınıflarda ve 7-8. Sınıflarda 1. olmuştur. Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında Şubat 2013 tarihinde ilçemizde yapılan Seçme Yarışmalarında (Dumlupınar-Aslanapa-Altıntaş İlçeleri) 1999-2000 Doğumlu Bayanlar 2000 m ‘de 8. Sınıf Öğrencimiz Esin YİĞİT 1. , 2001-2002 Doğumlu erkekler 1500 m ‘de 6. Sınıf öğrencimiz Sercan KAYA 2. 1999-2000 Doğumlu Erkekler 2000 m’de Samet ÇAYIR 4. olmuş ve il de yapılacak seçmelere katılma hakkı kazanmışlardır. İlçe çapında yapılan resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında da öğrencilerimiz çeşitli dereceler almışlardır. 2013 Nisan ayında Polis Haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında 2. sınıf öğrencilerimiz 1. ve 3. olmuşlardır. Yine 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında 4. sınıf öğrencimiz Ali Osman AKKOÇ 1. olmuştur. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Okul gecesi düzenlenmiş öğrencilerimiz çeşitli gösteriler sunmuşlardır. Okul Aile Birliği ile işbirliği içerisinde yapılan gecede düzenlenen etkinlikle de Okul Aile Birliğine maddi katkı sağlanmıştır. Daha önceki yıllarda düzenlenen Kermeslerle de Okul Aile Birliğine gelir elde edilmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında düzenlenen resim yarışmasında öğrencimiz 2.olmuştur. İlçemizde düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında öğrencimiz Sıla ODACI 1. olmuştur. Bu sene Sosyal kültürel faaliyetlere önem verilip çocuklar arası yarışmalar düzenlenecektir. (Futbol,Satranç v.b.) Okul sporları kapsamında Satranç-Masa Tenisi müsabakalarına katılım sağlandı. Satranç Turnuvasında İl 7.´si, Masa Tenisinde İl 4.´sü olundu.

Saatler: 09:00-12:10 / 13:10-14:40
Isınma: Okulumuz kalorifer ile ısınıyor.
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Okul sporları kapsamında Satranç-Masa Tenisi müsabakalarına katılım sağlandı. Satranç Turnuvasında İl 7.´si, Masa Tenisinde İl 4.´sü olundu.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda tam donanımlı bir kütüphane ve akıl zeka oyunları robotik kodlama sınıfımız bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları: Kurumumuz eTwinning School olup Avrupa ve Ulusal Kalite etiketine sahiptir. Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul, Okul Sağlığı projelerinde aktif katılım sağlanıyor. Okul içi uygulanan projeler site içerisinde projeler bölümünde mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: eTwinning Projeleri

Telefon - 02743112001

Belgegeçer - (274) 311 2001

WEB - https://altintasistiklalilkokulu.meb.k12.tr

Adres - İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi Altıntaş / KÜTAHYA

Öğretim Şekli :Normal eğitim öğretim yapılıyor.

Yerleşim Yeri - Kütahya´nın Altıntaş ilçesi merkezinde bulunmaktadır.

Adres - İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi Altıntaş / KÜTAHYA

Ulaşım İlçemiz merkezinde konumlandığından ilçe içinde her yerden ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 48 km. uzaklıktadır. İlçe merkezindedir.